AMSTERDAM - De afgelopen week is er weer veel gebeurd in (de regio) Amsterdam. Wij hebben het belangrijkste nieuws per dag op een rijtje gezet. Dit is het nieuwsoverzicht van week 50, met daarin onder andere code rood en 110 nieuwe woningen voor studenten en statushouders.

MAANDAG 11 DECEMBER - CODE ROOD: WEERALARM

NEDERLAND - Code rood is van kracht in het midden en zuiden van het land wegens grootschalige gladheid door sneeuwval.
Lees meer

DINSDAG 12 DECEMBER - ITALIAANSE TOERIST REDT LEVEN VAN MAN IN AMSTERDAM

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie bedankt een Italiaanse toerist voor het redden van een leven. De Italiaan liep gisteren met een groepje op de Oudezijds Achterburgwal toen ze een man in elkaar zagen zakken.

Lees meer

WOENSDAG 13 DECEMBER - DONKERE DAGEN ZIJN AANGEBROKEN, VERGEET UW LICHT NIET AAN TE DOEN!

NEDERLAND - Nu het buiten sneller donker wordt, zie je nog heel vaak fietsers zonder licht fietsen, waaronder ook kinderen.
Lees meer

DONDERDAG 14 DECEMBER - GRENZEN AAN GELUID

AMSTERDAM - Amsterdam heeft een nieuw evenementenbeleid. Er worden strengere eisen gesteld aan het geluidsvolume van evenementen in de stad. Ook wordt het aantal dagen dat een evenement mag plaatsvinden op veel locaties begrensd. Met het totaalpakket aan maatregelen wil Amsterdam de overlast van evenementen laten afnemen.

Lees meer

VRIJDAG 15 DECEMBER - VERNIELING JOODS RESTAURANT UITGEBREID ONDERZOCHT

AMSTERDAM - Woensdagmiddag 20 december staat een 29-jarige verdachte voor de politierechter op verdenking van vernieling en diefstal. De man zou op donderdagochtend 7 december de ruiten van een joods restaurant in Amsterdam-Zuid hebben ingegooid en een vlag hebben gestolen.

Lees meer

VRIJDAG 15 DECEMBER - 110 WONINGEN VOOR STUDENTEN EN STATUSHOUDERS

AMSTERDAM - Op donderdag 14 december werd het startschot gegeven voor project Karmijn aan de Louwesweg in Nieuw-West: 110 woningen voor studenten en statushouders.

Lees meer