AMSTERDAM - De afgelopen week is er weer veel gebeurd in (de regio) Amsterdam. Wij hebben het belangrijkste nieuws per dag op een rijtje gezet. Dit is het nieuwsoverzicht van week 49, met daarin onder andere geen touringcars meer in de binnenstad en een verbod op appen op de fiets.

MAANDAG 4 DECEMBER: MAANDAG 4 DECEMBER LANDELIJK CONTROLEBERICHT NL-ALERT

NEDERLAND - Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft vandaag het NL-Alert controlebericht uitgezonden in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Sinds de introductie 5 jaar geleden is NL-Alert 200 keer ingezet om mensen te informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage en vanwege vervuiling van drinkwater. Het is de tiende keer dat het NL-Alert controlebericht wordt uitgezonden.

Lees meer

DINSDAG 5 DECEMBER: ZES GEMEENTELIJKE PANDEN WORDEN HONDERDEN SOCIALE HUURWONINGEN

AMSTERDAM - Amsterdamse woningcorporaties hebben de contracten ondertekend voor de aankoop van zes gemeentelijke panden. Deze panden gaan getransformeerd worden naar meer dan 200 sociale huurwoningen. Deze komen in de stadsdelen Zuid, West en Noord en zijn vooral bedoeld voor jonge woningzoekenden en statushouders (vluchtelingen met een verblijfsstatus). De statushouders en jonge woningzoekenden worden gemengd gehuisvest zodat in de eigen woonomgeving kan worden gewerkt aan een prettig leefklimaat en aan goede en snelle integratie.

Lees meer

WOENSDAG 6 DECEMBER: BINNENSTAD IN 2019 TOURINGCARVRIJ

AMSTERDAM - Op dinsdag 5 december is het Touringcar Transitieplan door het college vastgesteld. Dit betekent dat de binnenstad een verboden gebied wordt voor de touringcar. Het plan wordt in de periode 19 maart 2018 - 31 december 2019 in fases uitgevoerd en hangt samen met het beschikbaar komen van alternatieve halteerlocaties aan de rand van het centrum.

Lees meer

DONDERDAG 7 DECEMBER: VANAF 2019 VERBOD OP APPEN OP DE FIETS

NEDERLAND - Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen komt volgend jaar met een voorstel voor een appverbod voor fietsers. Dat kan vanaf 2019 ingaan, meldt de minister vandaag aan de Tweede Kamer, schrijft het AD.

Lees meer

VRIJDAG 8 DECEMBER: PAARS NAAR SCHOOL TEGEN HOKJESDENKEN

AMSTERDAM - Op meer dan negenhonderd middelbare scholen en mbo's komen leerlingen vandaag in het paars gekleed naar school om zo actie te voeren tegen hokjesdenken. Ze willen zo op de zogenoemde 'Paarse Vrijdag' laten zien dat je op school jezelf kan zijn ongeacht je geaardheid of seksuele oriëntatie.

Lees meer