AMSTERDAM - De vierde week van 2018 is er weer veel gebeurd in (de regio) Amsterdam. Wij hebben het belangrijkste nieuws per dag op een rijtje gezet. Dit is het nieuwsoverzicht van week 4, met daarin onder andere de uitbreiding betaald parkeren in Noord en een steekincident.

MAANDAG - UITBREIDING GEBIED BETAALD PARKEREN NOORD ROND JULI 2018

Op 21 december 2017 heeft de Gemeenteraad de notitie Parkeermaatregelen Noord 2018 vastgesteld. De belangrijkste maatregel is het omzetten van een groot deel van de huidige blauwe zones naar gebieden met betaald parkeren. De uitbreiding van het betaald parkeren wordt rond 1 juli 2018 ingevoerd.

Lees meer

DINSDAG - STEDENBOUWKUNDIGE: "AMSTERDAM MOET KIEZEN VOOR DE SNELTRAM"

De Noord/Zuidlijn is klaar, Leve de sneltram! Volgens stedenbouwkundige en vervoersexpert Rob van de Bijl moet Amsterdam nu kiezen voor sneltrams. Veel goedkoper en sneller aan te leggen. En dat is nodig om de verwachte reizigersgroei in de Metropool Amsterdam de komende jaren op te vangen.

Lees meer

WOENSDAG - RENOVATIE METROSTATION STRANDVLIET IS BEGONNEN

Deze maand zijn de werkzaamheden aan metrostation Strandvliet gestart. De renovatie duurt tot oktober van dit jaar. De metro blijft gewoon rijden, maar er zal telkens één toegang gesloten en één open zijn.

Lees meer

DONDERDAG - VERNIELING RAAM JOODSE INSTELLING

Op de vroege ochtend van 1 januari 2018 werd rond 06.05 een raam vernield van een Chabad-centrum aan de Albert Cuypstraat.

Lees meer

VRIJDAG - VERDACHTE STEEKINCIDENT DOOR POLITIE NEERGESCHOTEN EN OVERLEDEN

De politie heeft vannacht een man neergeschoten die vermoedelijk een andere man tijdens een ruzie had neergestoken. Een en ander vond plaats op vrijdag 26 januari 2018 net na middernacht in een woning aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Beide slachtoffers zijn gereanimeerd, de neergestoken man is naar een ziekenhuis overgebracht en de neergeschoten man is in de woning overleden.

Lees meer