AMSTERDAM - De derde week van 2018 is er weer veel gebeurd in (de regio) Amsterdam. Wij hebben het belangrijkste nieuws per dag op een rijtje gezet. Dit is het nieuwsoverzicht van week 3, met daarin onder andere de zware storm en een daling van inbraken tijdens de feestdagen.

MAANDAG - RUIMTE VOOR NIEUWE KANTOREN

Nu het Nederland en Amsterdam economisch voor de wind gaat is er een groeiende vraag naar kantoren. Op gewilde locaties, met name in het Centrum, Arenapoort en Zuidas, zorgt dit zelfs voor een tekort aan kantoorruimte. Daarom zet de gemeente de komende jaren minimaal twee tenders per jaar uit voor de bouw van nieuwe kantoren.

Lees meer

DINSDAG - LAATSTE EXTRA PLEKKEN OPEN DAG NOORD/ZUIDLIJN

Met – op dit moment en de teller loopt door – 26.000 aanmeldingen, loopt het storm bij de Open Dag van de Noord/Zuidlijn op 20 januari.
Lees meer

WOENSDAG - GEEN ACHTERSTAND MEER BIJ OPHALEN AFVAL

In de weken rond de feestdagen zijn er in ons stadsdeel vertragingen ontstaan bij het ophalen van huisvuil en grofvuil. Daardoor bleef afval op een aantal plekken langer liggen en kwam er meer zwerfvuil in de openbare ruimte terecht.
Lees meer

DONDERDAG - ZWARE STORM

Afgelopen donderdag kondigde het KNMI code rood af. Er waren windstoten tot wel 110-130 km/u, lokaal mogelijk zelfs 140 km/u. Om 10:45 werd het tramverkeer in Amsterdam stilgelegd, waarop het treinverkeer een kwartier later volgde. Vervolgens kwam het treinverkeer pas in de avond weer op gang. Vrijdagochtend waren bijna alle trajecten weer hersteld, met uitzondering van onder andere het traject Schiphol-Leiden.

VRIJDAG - OPRUIMWERKZAAMHEDEN STORM

Het hoogtepunt van de storm is voorbij. Helaas zijn diverse bomen in het Bos omgewaaid. De doorgaande wegen zijn als eerste vrijgemaakt. We werken er hard aan om ook de andere wegen en paden in het Bos weer vrij te maken.
Lees meer

VRIJDAG - DALING AANTAL WONINGINBRAKEN FEESTDAGEN ZET DOOR

Het aantal woninginbraken tijdens kerst en Oud & Nieuw is het afgelopen jaar verder gedaald. Ten opzichte van vorig jaar nam het aantal inbraken met kerst af van 1.068 in 2016 naar 800 in 2017, een daling van 25 procent. Met de jaarwisseling was de daling 26 procent, van 727 in 2016/2017 naar 536 in 2017/2018. Sinds 2014 daalde het aantal woninginbraken tijdens kerst met 31 procent en tijdens Oud & Nieuw met 41 procent.

Lees meer