AMSTERDAM - De tweede week van 2018 is er weer veel gebeurd in (de regio) Amsterdam. Wij hebben het belangrijkste nieuws per dag op een rijtje gezet. Dit is het nieuwsoverzicht van week 2, met daarin onder andere een kraanwagen die door de brug bij De Ruijterkade zakt en de verkorte vakantieverhuur.

MAANDAG - KRAANWAGEN ZAKT DOOR BRUG DE RUIJTERKADE

In de ochtend van maandag 8 januari is er een kraanwagen door een brug bij De Ruijterkade gezakt. De brug is inmiddels weer geopend.

Lees meer

DINSDAG - FERDINAND BOLSTRAAT OFFICIEEL GEOPEND OP 19 JANUARI

Schilder Ferdinand Bol (1616-1680) was een leerling van Rembrandt. Bol werd steenrijk. En rijk is ook de geschiedenis van de straat. Op vrijdag 19 januari 2018 openen Pieter Litjens, wethouder Verkeer en Vervoer en Paul Slettenhaar, dagelijks bestuur stadsdeel Zuid samen met een bewoner en ondernemer uit de buurt officieel de vernieuwde Ferdinand Bolstraat.

Lees meer

WOENSDAG - AMSTERDAM VERKORT TERMIJN VAKANTIEVERHUUR NAAR 30 DAGEN

Het Amsterdamse college van B en W verkort de termijn voor vakantieverhuur naar 30 dagen per 1 januari 2019. Het college spant zich al sinds 2016 in voor het verkorten van de termijn voor vakantieverhuur. Tot nu toe was er onvoldoende duidelijkheid over de juridische basis om dit in te voeren. Een recente uitspraak van de Rechtbank Amsterdam heeft daar echter verandering in gebracht. Deze uitspraak biedt voor Amsterdam voldoende rechtszekerheid om de termijn voor vakantieverhuur te verkorten naar 30 dagen vanaf 1 januari 2019.

Lees meer

DONDERDAG -REGISTRATIES LIJSTNAMEN STADSDELEN VASTGESTELD

Het Centraal Verkiezingsbureau heeft op maandag 8 januari de registraties van de lijstnamen van de stadsdelen vastgesteld.

Lees meer

DONDERDAG - AFSPRAKEN MET BASISSCHOLEN OVER VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE

Wethouder Kukenheim (onderwijs) heeft afspraken gemaakt met de Amsterdamse basisschoolbesturen over de vrijwillige ouderbijdrage. Een van die afspraken is dat de ouderbijdrage per kind niet hoger is dan 225 euro per jaar.

Lees meer