AMSTERDAM - De eerste week van 2018 is er weer veel gebeurd in (de regio) Amsterdam. Wij hebben het belangrijkste nieuws per dag op een rijtje gezet. Dit is het nieuwsoverzicht van week 1, met daarin onder andere een staking van het streekvervoer en code oranje.

DINSDAG - GOED VERLOPEN JAARWISSELING IN AMSTERDAM

De jaarwisseling in Amsterdam is volgens politie, brandweer en ambulance rustig verlopen. Het aantal branden en ambulanceritten was iets lager dan vorig jaar. Dat is het beeld op basis van de voorlopige rapportages van de politie, brandweer, gemeente en de geneeskundige hulpverleningsorganisaties over de nieuwjaarsnacht (de 32 uur van 31 december 00.01 tot 1 januari 08.00 uur).

Lees meer

WOENSDAG - CODE ORANJE IN NOORD-HOLLAND, FRIESLAND EN FLEVOLAND: NS PAST DIENSTREGELING AAN

Het KNMI heeft zojuist code oranje afgegeven voor Noord-Holland, Flevoland en Friesland. Ook waarschuwen zij voor zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. Aan de kust kan de wind soms 130 kilometer per uur halen. De NS laat in de provincie minder Intercity's rijden.

Lees meer

DONDERDAG - BUSCHAUFFEURS STAKEN IN HET HELE LAND: OOK MINDER TREINEN

Werknemers in het streekbusvervoer staken vandaag in het hele land. Ook rijden er minder regionale treinen. De acties ontregelen onder meer de diensten van Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS.

Lees meer

DONDERDAG - VERLENGING CAMERATOEZICHT OP VERSCHILLENDE LOCATIES CENTRUM

Het cameratoezicht op enkele locaties in Centrum ter bestrijding van drugsoverlast en –criminaliteit is verlengd tot en met 31 december 2019.

Lees meer