AMSTERDAM - In 2019 komt er een nieuwe op- en uitstapplek voor touringcars naast station Duivendrecht. Deze nieuwe op- en uitstapplek vervangt de tijdelijke opstapplekken voor busreizigers bij Sloterdijk en Duivendrecht.

Bij Sloterdijk en Duivendrecht rijden onder andere de Flixbus, Ouibus en Eurolines. En deze bussen gaan in de toekomst dus in- en uitladen náást station Duivendrecht. Aan de tijdelijke locaties bij Sloterdijk en Duivendrecht ontbrak capaciteit, comfort en kwaliteit. De nieuwe op- en uitstapplek biedt meer gemak, veiligheid en voorzieningen. Van de nieuwe busterminal gaan de komende jaren gemiddeld 8 tot 10 bussen per uur gebruik maken.

Betere plek dan de binnenstad

Amsterdam heeft gekozen voor een nieuwe busterminal in Duivendrecht om zo de drukte in de binnenstad wat te verlichten. Een in- en uitstapplek voor busreizigers buiten het stadshart, maakt de binnenstad weer iets overzichtelijker, veiliger en rustiger voor bewoners en bezoekers.

Meer lezen?

Amsterdam deed in overleg met de gemeente Ouder-Amstel en de Nederlandse Spoorwegen (NS) een onderzoek naar een geschikte locatie voor het groeiend aantal touringcars voor internationale lijndiensten.

www.amsterdam.nl/touringcar