AMSTERDAM - Niet alleen in Noord en West wordt flink gebouwd. Ook in Zuidoost veranderen bestaande buurten en kantorenterreinen. Amstel III, de ArenaPoort en Bijlmer Centrum worden de komende jaren verder ontwikkeld tot wijken met meer ruimte voor wonen, werken en recreatie.

De komende vier tot vijf jaar krijgen het kantorengebied Amstel III en de ArenaPoort er 10.000 tot 15.000 woningen bij.

Levendige stadswijk

Amstel III is nu nog een eentonig kantorengebied, maar dat gaat de komende jaren flink veranderen. Naast de nieuwe woningen wordt er ook flink geïnvesteerd in de openbare ruimte, die zorgen dat de wijk kan uitgroeien tot een levendige woonwijk. Zo komt er een park om in te recreëren en komen er meer voet- en fietspaden.

Woningen voor studenten en starters

Tegenover het AMC komt een campusgebied met zo’n 1560 woningen voor studenten en starters: de Community Campus Amsterdam. Tussen de gebouwen komt een groen, openbaar toegankelijk binnenterrein.

Urban Interactive District

Ook het evenementengebied en de Arenaboulevard worden verder ontwikkeld en uitgebreid. Zo komt er een Urban Interactive District op de lege kavel naast AFAS live.

Toegangswegen

De onsluitingswegen, waaronder de Bijlmerdreef, Hoogoorddreef en de Entree, naar dit drukke gebied worden ook opnieuw ingericht.

Alle geplande evenementen, zoals het EK-voetbal in 2020, gaan gewoon door als de ‘verbouwing’ in volle gang is.