AMSTERDAM - Op dinsdag 16 mei om 09.45 uur geeft Achmed Baâdoud, lid van het dagelijks bestuur Nieuw-West, in het Huis van de Wijk De Aker het startschot voor drie mantelzorginlopen in Nieuw-West.

MEE, SEZO, Markant en De Regenboog Groep organiseren op drie locaties een wekelijkse inloop voor mantelzorgers en anderen die vragen hebben over mantelzorgondersteuning. Naast de gebieden De Aker/Sloten/Nieuw-Sloten en Osdorp krijgt ook Geuzenveld-Slotermeer een mantelzorginloop.

Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn mensen die intensief en langdurig zorgen voor een naaste die ziek is of een beperking heeft. Dit kan bijvoorbeeld de partner, ouder, broer of zus, vriend(in) of buur zijn. Mantelzorg kan voldoening geven omdat het fijn is om voor iemand die je lief hebt te kunnen zorgen. Het kan tegelijkertijd ook belastend zijn als de zorgvraag groter is dan dat wat je sociaal-emotioneel en/of fysiek aan kunt.

Goede ondersteuning van de mantelzorger is dan ook essentieel. Er is veel mogelijk, maar dikwijls blijken mantelzorgers hier slecht over te zijn geïnformeerd en/of voelen een te hoge drempel om hun zorgen te delen of ondersteuning te vragen.

Mantelzorginlopen

Mantelzorginlopen zijn bedoeld voor ontmoeting met andere mantelzorgers. Mantelzorgers en anderen die vragen hebben over mantelzorg en/of ondersteuning nodig hebben, kunnen er terecht voor vragen en advies over mantelzorg, voor ondersteuning en voor een luisterend oor.

Aftrap 16 mei

  • 09.30 uur Ontvangst
  • 09.45 uur Opening door Achmed Baâdoud in Huis van de Wijk De Aker
  • 10.00 uur Toelichting activiteiten en napraten Noorderakerweg 2
  • 11.45 uur Afsluiting