AMSTERDAM - Zondag 27 januari start het nieuwe seizoen van de serie vraaggesprekken Operatie Interview in De Balie in Amsterdam. Het zijn opnieuw prominente persoonlijkheden die stevig aan de tand gevoeld worden door drie ‘geheime’ interviewers. In de eerste aflevering is Erik Akerboom, de korpschef van de Nationale Politie, aan de beurt om zich bloot te geven. Is hij opgewassen tegen het vragenvuur van de vlijmscherpe interviewers en weten die hem op hun beurt tot onthullingen of ontroering te brengen? Op zondag 17 februari wordt Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib onderworpen aan de kunst van het interviewen, gevolgd door de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema op 10 maart en presentator en cabaretier André van Duin op 14 april. Operatie Interview heeft zich in de afgelopen seizoenen bewezen als spraakmakend en spannend programma waar de confrontatie niet wordt geschuwd en verrassende feiten boven tafel komen. Kijk voor meer informatie en tickets op debalie.nl.

Operatie Interview met Erik Akerboom
In zijn functie van hoofdcommissaris van de Nederlandse politie belandde Erik Akerboom drie jaar geleden in no-time in de grootste publieke reorganisatie ooit, heftige CAO-onderhandelingen en discussies over racisme binnen de politie. Wat doen deze moeilijke dilemma’s en grote verantwoordelijkheid met de korpschef van de Nationale Politie? In Operatie Interview op zondag 27 januari geeft topambtenaar Akerboom - die eerder al functies bekleedde bij het Ministerie van Defensie, de AIVD en als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid - de controle volledig uit handen en wordt bevraagd door drie geheime interviewers. De uitdaging voor de gesprekspartners is deze middag wie de leiding neemt; zijn het de geslepen interviewers of is het de scherpzinnige politieman?

Over Operatie Interview
In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. Eén prominente gast uit het publieke domein stelt zich open tegenover drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de 'kunst van het interviewen' volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan - tot zijn grote verrassing - ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.