AMSTERDAM - De Verkeersgroepen Amsterdam hebben zich vandaag officieel geregistreerd om onder de noemer Verkeersgroepen Amsterdam als niet-politieke groepering mee te doen aan de komende verkiezingen in Amsterdam. Omdat de kandidatenlijsten nog niet ingevuld kunnen worden, volgen de overige kandidaten alsnog.

De mede-inititatiefnemer is Gonny van Oudenallen, woordvoerder van de Verkeersgroepen Amsterdam. Van Oudenallen is een van de oprichters van diverse Verkeersgroepen in Amsterdam. Ook is zij eigenaar van een reclamestudio, oud-politica, oud-gemeenteraadslid een oud-Tweede Kamerlid. Zij wordt ondersteund door Anja Swart. Beide dames zijn woonachtig in Amsterdam-Centrum en komen minstens op voor alle soorten verkeer vervoer, kunst en algemene zaken.

Men hoeft geen politieke partij te zijn om politiek te bedrijven en om inspraak te hebben. Daar willen de Verkeersgroepen Amsterdam, naast steeds buurtacties op te zetten bij problemen, dan ook gebruik van maken. Verkeersgroepen Amsterdam werkt al jaren samen met de ANWB, de Fietsersbond en andere organisaties.