AMSTERDAM - Als u eindelijk afstand hebt kunnen doen van uw oude knuffels, oma's leunstoel, andere spullen die al jaren in de kast staan, of dat ene cadeautje waar u nooit blij mee was, is de vrijmarkt de plek om ervan af te komen. Van 6.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds kunt u uw spulletjes aan de man brengen. Niet alles kwijt en geen zin om de spullen mee terug naar huis te nemen? De kringloop neemt ze graag van u over.

In de buurt van een aantal grote vrijmarkten worden kringloopcontainers geplaatst. Heeft u niet alles kunnen verkopen? Laat uw spullen dan niet op straat liggen, maar laat ze achter bij deze containers. Vooral kleding, speelgoed en boeken zijn meer dan welkom. De bruikbare spullen komen in de winkels van kringloopbedrijf De Lokatie terecht.

Locaties

U vindt de containers op de volgende locaties:

  • Nieuw-West: hoek Burgemeester de Vlugtlaan - Plein 40-45
  • Oost: Javastraat 1  – Celebesstraat 38 en tegenover Linnaeuskade 4-6
  • Zuid: Apollolaan 141
  • West: Gosschalklaan in het Westerpark
  • Noord: Buikslotermeerplein ter hoogte van nummer 123

1500 extra afvalbakken

Natuurlijk worden er ook extra veel normale afvalbakken geplaatst: maar liefst 1500. Deze extra afvalbakken komen met name in de binnenstad en het Vondelpark te staan. Alle reinigers van de gemeente werken overdag en ’s nachts samen door om de stad binnen 24 uur schoon te krijgen. Op de vrijmarkten worden afvalzakken uitgedeeld.

Doet u mee?

Amsterdam is van ons allemaal en iedereen wil graag een schone stad. Draag hieraan uw steentje bij door afval netjes in de prullenbak te gooien en niet verkochte spullen niet op straat te laten liggen. Samen maken we er een mooie Koningsdag van en zorgen we dat de stad snel weer schoon is.