HOORN - Op 2 december 2006 lokt de dan 34-jarige Gerald O. zijn ex-vriendin Nadine Beemsterboer uit Hoorn naar zijn woning in Amsterdam. Gerald heeft van tevoren op diverse plekken in zijn woning messen verstopt om Nadine te kunnen aanvallen zodra zij in zijn woning aanwezig was. De ouders van de 20-jarige Nadine raadde hun dochter af langs Gerald te gaan, maar de lieve Nadine vond dat Gerald geestelijke steun verdiende, zelfs nu de relatie verbroken was. Kort nadat Nadine aankwam in de woning van Gerald, heeft hij haar doodgestoken.

Vanmiddag behandeld de rechtbank of Gerald O. of zijn TBS wordt verlengt of toch niet. Gerald O. werd in 2007 veroordeeld tot 12 jaar cel met TBS. Omdat hij zich goed gedraagt krijgt hij strafvermindering. Begin dit jaar werd bekend dat Gerald O. op begeleid verlof mag.

De familie van Nadine Beemsterboer hopen op een verlenging van zijn TBS. De ouder van Nadine zijn vandaag ook in de rechtbank aanwezig. Of de rechter vandaag uitspraak gaat doen, is nog niet bekend.