AMSTERDAM - In het weekend een latertje geworden in Zuidoost? Vanaf dit najaar kunt u op vrijdag- en zaterdagnacht om 02.30 uur nog een trein pakken. Naar de binnenstad of richting Utrecht. Hij vertrekt vanaf station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Nu nog gaat de laatste trein om 01.30 uur. Ook voor bewoners van Zuidoost zelf is de extra stop handig. Vanuit Utrecht of de binnenstad kunnen ook zij een uurtje later vertrekken.

Grootste uitgaansgebied van Nederland

Zuidoost is met de Amsterdam ArenA, AFAS Live, de Ziggo Dome en evenemententerrein ArenA Boulevard een van de grootste uitgaansgebieden van Nederland. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen Zuidoost. Uit de stad en uit het hele land. Zuidoost had daarom al langer de wens om de dienstregeling uit te breiden. Ook voor de Zuidoostbewoners.

Straks de hele nacht treinen?

De extra stop om 02.30 uur is een proef van een jaar, die ongeveer dit najaar start. Het is de eerste stap naar een dienstregeling die de hele nacht doorgaat. Of dat ook gebeurt, hangt van een aantal zaken af. NS, de gemeente en evenementenaanbieders kijken in het proefjaar of het werkt. Als begin 2019 het antwoord daarop ja is, dan kan de dienstregeling dus uitbreiden naar de hele nacht.