AMSTERDAM - Na een ongeval in Amsterdam letselschade vergoed krijgen Welke vormen van letselschade weet jij te onderscheiden? Vaak wordt bij letselschade direct gedacht aan medische kosten voortkomend uit een ongeval en bijvoorbeeld aan de schade aan een fiets, auto of andere persoonlijke eigendommen. Er zijn echter veel meer vormen van letselschade. Denk ook aan de kosten die voortkomen uit de huishoudelijke hulp die je tijdens een revalidatietraject enige tijd nodig hebt. Een huishoudelijke hulp helpt je de badkamer schoon te houden, de boodschappen in huis te halen, enzovoorts. Daar veel mensen niet op de hoogte zijn van de verschillende vormen van letselschade, wordt hen aangeraden de hulp van een letselschade advocaat in Amsterdam in te schakelen na een ongeval. Een letselschade advocaat helpt hen vast te stellen, met welke letselschade ze te maken hebben gehad en op welke wijze deze schade gekwantificeerd moet worden.

Recht op een eerlijke vergoeding bij letselschade
Iedereen die te maken krijgt met letselschade heeft recht op een eerlijke vergoeding. Het is niet eenvoudig de hoogte van deze schadevergoeding zelf te bepalen. Probeer de tool van een partij als RN Letselschade eens uit; het geeft je een indicatie van de schadevergoeding die jij zou kunnen eisen bij de veroorzaker van letselschade. Daar de hoogte van deze schadevergoeding van diverse factoren afhankelijk is, loont het om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Niet alleen na een verkeersongeval, maar bijvoorbeeld ook na een ongeval op de werkvloer.

Tip: de kosten voor de hulp van een letselschade advocaat worden mogelijk vergoed via de rechtsbijstandverzekering. Kijk de polis nog eens na!

Zorg voor een goede documentatie na een ongeval
Om letselschade vergoed te krijgen dient aan een aantal voorwaarden te zijn voldaan. Zo moet allereerst een wederpartij aansprakelijk worden gesteld voor de opgelopen schade. Let op, dit geldt niet wanneer je als voetganger of fietser betrokken bent geweest bij een verkeersongeval. In dit geval wordt letselschade doorgaans voor minimaal 50% vergoed, ongeacht de schuldvraag.

Ook is het belangrijk de gemaakte kosten, voortkomend uit de letselschade na een ongeval, goed te documenteren. Dit doe je door alle bonnen te bewaren en er het liefst een foto van te maken. Zo weet je zeker dat je deze niet kwijt raakt. Het gaat hierbij om bonnen voor het vervangen van kapotte kleding, een reparatie aan de fiets en bijvoorbeeld voor het bellen van een taxi om op je werk te komen na schade aan je auto.