Op woensdagavond 30 november wordt de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein groen verlicht met de tekst “Nee, tegen de doodstraf”.  We spreken ons hier als gemeente mee uit voor afschaffing van de doodstraf en sluiten ons aan bij de wereldwijde campagne Cities for life - Steden tegen de doodstraf. Deze campagne wordt sinds 2002 georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Cities for Life is de grootste internationale actie van de beweging voor afschaffing van de doodstraf. Het doel is om een maatschappelijke dialoog op gang te brengen over het onderwerp en lokale bestuurders daarbij te betrekken.

Meer dan 2000 steden doen mee

In 2002 is de Gemeenschap van Sant'Egidio gestart met de eerste internationale dag van Cities for Life op 30 november. Deze datum werd gekozen als herinnering aan de eerste afschaffing van de doodstraf ter wereld, in het groothertogdom Toscane op 30 november 1786. Inmiddels participeren meer dan 2000 steden in dit initiatief, waaronder 70 hoofdsteden op alle continenten. In de afgelopen jaren werden monumenten in meer dan negentig landen speciaal verlicht, waaronder het Atomium in Brussel en de Grondwetbank in Den Haag.