AMSTERDAM - Mieke Martelhoff, eigenaresse van Vivelavie, heeft op woensdag 5 april een Women Friendly City plaquette ontvangen voor haar grote bijdrage aan het creëren van een gastvrije en veilige uitgaansplek voor vrouwen in Amsterdam.

Tot ver over de grens staat Vivelavie bekend als een café waar mensen zichzelf kunnen zijn zonder dat ze worden lastiggevallen. Niet alleen in haar zaak maar ook daarbuiten werkt Mieke al jaren aan een goede sfeer op het Rembrandtplein en in de stad. Zo heeft zij zich 10 jaar lang ingezet voor de Gay Pride. Zij is de eerste onderneemster die deze plaquette uitgereikt krijgt.

Internationale week tegen straatintimidatie

De uitreiking van de plaquette vond plaats tijdens de internationale week tegen straatintimidatie. Over de hele wereld en ook in Amsterdam worden activiteiten georganiseerd om hier aandacht voor te vragen. Amsterdam heeft onlangs een aanpak vastgesteld om zichtbaar een vuist te maken tegen (seksuele) straatintimidatie. De aanpak richt zich op verschillende groepen die hier veel mee te maken hebben, zoals vrouwen, LHBTI-ers, Amsterdammers die een hoofddoek of een keppel dragen of bijvoorbeeld mensen met een handicap.

Vrouwvriendelijke stad

De Women Friendly City plaquette wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Amsterdam. Vrouwen die bijdragen aan een vrouwvriendelijke stad kunnen deze plaquette uitgereikt krijgen.