AMSTERDAM - Op zoek naar een betaalbare huurwoning? U bent niet de enige. Er is in Amsterdam grote behoefte aan betaalbare woningen voor huishoudens met een middeninkomen. Daarom proberen we het aantal huurwoningen in deze prijsklasse zo snel mogelijk te vergroten. Op 8 juni heeft de gemeenteraad het actieplan ‘Meer middeldure huur’ vastgesteld.

In de omgeving van station Sloterdijk is ruimte om woningen met een huurprijs van €711,- tot maximaal €971,- te ontwikkelen. Deze huur ligt voor minimaal 25 jaar vast. De woningen komen op een locatie waar hoog gebouwd kan worden waardoor toekomstige bewoners een prachtig uitzicht over de stad en de haven krijgen.

Middeninkomens en studenten

De woningen op deze kavel zijn bedoeld voor mensen met een middeninkomen en voor studenten. Er worden twee hoge torens gebouwd, waarvan één toren voor meer dan de helft bestemd is voor mensen met een middeninkomen. De andere toren, die iets kleiner wordt, is bedoeld voor studenten die gezamenlijk voorzieningen willen delen. Er kunnen ook vrije sector huurwoningen en koopwoningen worden gebouwd.

Wie gaat ze bouwen?

We zijn op zoek naar een partij die de twee woontorens kan ontwikkelen, financieren, realiseren en exploiteren en/of verkopen. We kiezen deze partij door middel van een openbare selectie (tender) en kijken onder andere naar kwaliteit, duurzaamheid en optiebod. Heeft u een plan dat past binnen de voorwaarden? Schrijf u dan voor woensdag 19 juli, 18.00 uur in via TenderNed. Meer informatie op www.tenderned.nl.