AMSTERDAM - De muzikale familievoorstelling Muziek van Beneden gaat met Pasen de bühne op in Amsterdam. Jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis speelde de voorstelling eind 2018 en begin 2019 in Nederland en België en trok daarmee al ruim 10.000 bezoekers. Wegens succes is er op eerste Paasdag nog een extra voorstelling gepland op het internationale Poparts festival in theater Bellevue.

Ongewone straat
Muziek van Beneden gaat over een, op het eerste gezicht, heel ongewone straat. Gedurende de voorstelling komen er steeds meer wonderlijke types het toneel op. Een pianoleraar die geen leerlingen heeft en eigenlijk alleen voor zichzelf speelt, een buurman die op een reusachtig ei broedt, een tijgermeisje dat ‘s nachts door de straat sluipt en een konijnenjong dat altijd ruzie maakt met zijn zus. Deze buren ontmoeten elkaar iedere dag, maar kennen ze elkaar ook echt?

Bezoekers zijn buren
Voor en na de voorstelling kan het publiek in de foyer van het theater mee doen aan een extra programma. Door bezoekers ter plekke brieven aan elkaar te laten sturen wil Het Houten Huis gesprekken tussen deze ‘buurtgenoten’ op gang helpen. Met behulp van speciaal briefpapier en een kinderpostbode die de brieven bij de juiste personen bezorgt, hoopt het gezelschap dat er ontmoetingen en misschien zelfs nieuwe vriendschappen ontstaan.

Zondag 21 april, 16.00 uur, Poparts festival (Theater Bellevue Amsterdam)
www.hethoutenhuis.org