AMSTERDAM - Het is deze week erg druk in de stad. Het kruispunt bij de ODE-brug/Prins Hendrikkade liep woensdag vast. Henk Hagenaars houdt nu met zijn collega het kruispunt vrij.

Het is druk in de stad. Ondanks alle adviezen toch vooral met het OV te komen proberen dagjesmensen met de auto de stad in te komen. Dat leidt tot opstoppingen, waardoor ook bussen niet meer door kunnen rijden. Een van de maatregelen die we nemen is de inzet van verkeersbegeleiders.

Het kruispunt bij de ODE-brug/Prins Hendrikkade liep woensdag vast. Daardoor kwamen de bussen die de stad uit wilden ook vast te staan. Op donderdag staat hier Henk Hagenaars met zijn collega. Opdracht: houd het kruispunt vrij. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Henk: "Niet iedereen herkent de signalen die wij geven. Het komt geregeld voor dat ik een stopsignaal geef en dat de automobilist vrolijk terugzwaait. Maar het is belangrijk werk en ik zie dat het resultaat heeft. Voor minder auto’s kunnen wij niet zorgen, maar wel dat het iets soepeler doorloopt."

Extra maatregelen wegens de drukte: