AMSTERDAM - Marc Albrecht, chef-dirigent van de Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest heeft besloten zijn huidige contract niet te verlengen.

Na tien intensieve en vruchtbare jaren gaat hij zich halverwege 2020 weer wijden aan zijn eigen, internationale carrière. Net als de Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest noemt Albrecht de samenwerking bijzonder prettig. Alle partijen kijken dan ook uit naar nog twee mooie seizoenen met elkaar.

Marc Albrecht (53) dirigeerde in april en mei Gurre-Lieder van Schönberg bij De Nationale Opera en staat in mei met het Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Concertgebouw met Symphonie Fantastique van Berlioz. Albrecht dirigeerde Gurre-Lieder al in 2014 bij De Nationale Opera. Zelden werd een scenische wereldpremière zo hartstochtelijk onthaald als toen. Na 2020 zal Marc Albrecht als gastdirigent terugkeren bij zowel het Nederlands Philharmonisch Orkest als De Nationale Opera.