AMSTERDAM - In verband met een staatsbezoek van de republiek Argentinië zijn er op maandagochtend 27 maart van ongeveer 06.00 tot 12.00 uur extra verkeersmaatregelen rondom de Dam.

Bereikbaarheid

  • De doorgaande route vanaf het Mr. Visserplein-Amstel-Rokin-Dam-Damrak is voor autoverkeer afgesloten, evenals de Damstraat vanaf de Oudezijds Voorburgwal.
  • Op de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat moet rekening gehouden worden met verkeershinder. De Doelenstraat zal tijdelijk tweerichtingsverkeer worden ten behoeve van bestemmingsverkeer.
  • De Nieuwe Kerk is niet via de hoofdingang aan de Dam toegankelijk. Ook is ‘t Nieuwe Kafé niet toegankelijk. De parkeergarages van de Bijenkorf en Hotel Krasnapolsky zijn tot circa 12.00 uur niet bereikbaar met de auto.
  • Een deel van de delegatie bezoekt het Anne Frank Huis. Daarom wordt de Prinsengracht, tussen Westermarkt en Leliegracht, ook afgesloten voor fiets- en autoverkeer. Dit duurt van 10.30 tot 13.00 uur.

Trams

De tramlijn 14 wordt tot ongeveer 12.00 uur omgeleid. Tramlijnen 4, 9 en 16 worden ingekort. Zie voor verder informatie www.gvb.nl of bel met de GVB klantenservice: 0900 8011.