AMSTERDAM - In 2016 won Amsterdam de iCapital award, een prijs voor de meest innovatieve stad in Europa. Deze prijs bewijst dat Amsterdam voorop loopt in Europa met slimme, sociale en creatieve oplossingen voor een beter leven in de stad. Het prijzengeld wordt besteed om hier nog beter in te worden.

Met het programma Amsterdammers, maak je Stad! wordt de 600.000 euro aan prijzengeld ter beschikking gesteld voor de financiering en een ontwikkeltraject voor dertig tot vijftig Amsterdamse initiatieven die samen de innovatie van de stad versterken.

Twee thema's

Het project focust zich op 2 thema’s die belangrijk zijn voor een stad waarin de inwoners gelijke kansen hebben: ‘Gezonde Stad’ en ‘Talentvolle Stad’. Hoe blijven we ons leven lang gezond? Hoe zorgen we ervoor dat jong en oud hun talenten blijven ontplooien? En hoe doen we dit op een manier waardoor iedereen ervan kan profiteren?

Voor wie?

We zijn op zoek naar stadmakers – burgerinitiatieven, sociaal ondernemers, start-ups, buurtverenigingen, individuen met een interessant project etc. – die een nieuwe aanpak laten zien binnen de thema’s 'Gezonde Stad' en 'Talentvolle Stad'. We zoeken gemotiveerde initiatiefnemers die het prijzengeld (tussen de €5.000 en €20.000 per project), het ontwikkeltraject en het netwerk dat we aanbieden gaan gebruiken om stappen te zetten waarmee ze hun initiatief versterken en meer impact gaan genereren.

Ontwikkeltraject

Het ontwikkeltraject duurt ongeveer zes maanden, begint in juni en eindigt eind 2017. Het traject bestaat uit maandelijkse workshops en contact met experts op allerlei terreinen uit het netwerk van de Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board.

Meedoen

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier. De inschrijfprocedure loopt tot en met vrijdag 14 april 2017.