NEDERLAND - Na een mooi herfstweekend zal de komende week een stuk wisselvalliger verlopen. Vanaf maandag wordt het bewolkter en plaatselijk regenachtig en ook de rest van de week zal de temperatuur niet boven de 15 graden uitkomen, wat overigens normaal is voor de tijd van het jaar.


Maandag is het overwegend bewolkt en komen er enkele buien voor. Tussendoor kan de zon zich ook nog laten zien. De wind is noordwestelijk en sterker dan de voorgaande dagen, zwak tot matig en op de Wadden mogelijk ook vrij krachtig (5 beaufort). De middagtemperatuur ligt rond een graad of 15.

In de nacht naar dinsdag valt van tijd tot tijd regen en ook dinsdag begint vooral in het binnenland en het zuiden nat. Daarna is er wat ruimte voor de zon, maar later in de middag komen er ook weer buien voor, dan vooral in het noorden en oosten. Er staat een matige tot aan de kust vrij krachtige wind en de maximumtemperatuur ligt op 12 tot 14 graden.

Woensdag wisselen lokale buien en zonnige momenten elkaar af bij maxima rond 13-14 graden. De wind komt dan iets meer uit het noorden waardoor het wat koeler kan aanvoelen.

De donderdag lijkt overwegend droog te verlopen met temperaturen die een fractie hoger liggen dan de dagen ervoor. In de nacht zal het zo'n zeven graden zijn tot 15 graden overdag.

Vrijdag is er weer een grotere kans op neerslag, en dan met name in het noorden van het land waar het in de rest van het land ook zomaar droog kan blijven.

Zoals het er nu naar uitziet verloopt het volgende weekend wel droog, maar bij een matige noordwestenwind kan het wel koeler aanvoelen dan de 13,14 graden die voorspeld wordt.