AMSTERDAM - Woensdag 21 december geeft Zippora Elders, artistiek directeur van Fort bij Vijfhuizen, om 13.00 uur een lezing over het landschap in kunst en artificiële natuur rond de Stelling van Amsterdam.

De lezing duurt ongeveer 30 minuten en vindt plaats in Paviljoen Welgelegen. De toegang is gratis.

Dreef Exposities heeft naar aanleiding van de viering van ‘Stelling van Amsterdam 20 jaar UNESCO Werelderfgoed’, een tentoonstelling samengesteld met werk van hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling is een samenwerking met De Stelling van Amsterdam, het Fort bij Vijfhuizen en De Kunstlijn Haarlem.

In de expositie zijn werken opgenomen waarin oorlog en macht, historie en actualiteit een rol spelen; dat wat eens nodig was om wat we vandaag hebben te beschermen en bewaren. En wat daarvan overblijft als de oorlog voorbij is, de mensen zijn verdwenen en het geen nut meer heeft. In de tentoonstelling is werk opgenomen van Kees Bierman, Jacob Dwyer, Marjolein Loppies, Ronald van der Meijs en Maarten Peerdeman.

De tenstoonstelling is tot en met 13 januari 2017 gratis te bezoeken in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 in Haarlem, op werkdagen van 9.00  tot 17.00 uur.