NEDERLAND - Nog slechts anderhalve maand geleden verscheen 'De Colombiaan' van Michael Planting en nu al heeft deze toegankelijk geschreven maffiathriller zijn weg gevonden naar menig lezer.


Het spannende verhaal over de eigenaar van een autoschadeherstelbedrijf, die betrokken raakt bij de georganiseerde misdaad, valt bijzonder in de smaak zo lijkt het en dat verbaast nauwelijks want niet alleen de schrijfstijl van Planting is bijzonder plezierig, maar ook het verhaal van 'de gewone man', die door een simpel voorval tot zijn nek in de criminaliteit terechtkomt, spreekt aan omdat het kennelijk iedereen kan overkomen. Je staat ineens 'met je rug tegen de muur' en er lijkt geen weg meer terug...

De Drentse Planting (1968) wilde het in zijn boeken juist hebben over gewone mensen. Zijn hoofdpersonage is er zo een. Iemand die je op straat tegenkomt en waar je nooit van zou verwachten dat hij te maken heeft met de georganiseerde misdaad.

Michael Planting: "Na de vele enthousiaste reacties op mijn debuut ('Het hart op de juiste plaats') heb ik mij gestort op een maffiaverhaal. Ik wilde de spanning van die wereld combineren met het feit dat vreemde wendingen in het leven, ook bij 'gewone' mensen, zich door een geringe speling van het lot, kunnen voltrekken. Ik vond het bovendien belangrijk dat het een boek zou worden dat voor een breed publiek aantrekkelijk is; in toegankelijke taal dus. Volgens mijn uitgever én de vooruitlezers is dat gelukt.."

'De Colombiaan' is overal te bestellen, onder meer via www.uitgeverijdoornwater.nl. Het is uitgevoerd als paperback en kost € 21,95.