AMSTERDAM - Tijdens een lockdown zijn er helaas een stuk minder opties om leuke dingen te doen. Toch zijn er genoeg dingen te doen. Zo kan je toch nog een leuk avondje thuis hebben met vrienden of familie. Hier lees je een aantal leuke activiteiten die jij kunt doen.

Testen
Vergeet niet een test te doen voordat je met iemand afspreekt. Zo verklein jij de kans dat je besmet raakt of andere mensen besmet met corona. Met een spoedtest kan je al binnen 30 minuten je uitslag krijgen. Met keuze uit 13 vestigingen in Amsterdam is er altijd een coronatest Amsterdam in jouw buurt. Ook zelfs s’ nachts kan je hier een coronatest laten doen.

Spelletjesavond
Met een spelletjesavond leer jij jouw vrienden of familieleden echt kennen. Zo leer jij wie er niet tegen zijn/haar verlies kan en wie er fanatiek zijn. Wat dacht je van een potje monopoly, wie is het of mens erger je niet? Houden je vrienden van een glaasje alcohol? Dan zijn drankspelletjes ook leuk om te doen. Drink wel af en toe water tussendoor. Anders word je de volgende dag wakker met behoorlijke hoofdpijn. Als jullie houden van escape rooms is er volop keuze qua online en bord escape rooms. Willen jullie een actievere spel doen? Ga dan eens darten, sjoelen of doe een potje WII sports.

Cocktails
Bij drankspelletjes is een goede cocktail lekker. Ook als jullie geen drankspelletjes of ander spelletjes gaan spelen is een cocktail populair bij veel mensen. Bedenk van tevoren welke cocktails je wilt gaan maken en zorg dat je alle ingrediënten in huis hebt. Via Youtube kan je instructiefilmpjes vinden hoe jij cocktails kunt maken. Wie weet heb jij een vriend(in) die barervaring heeft. Dat is helemaal handig!

Filmavond
Wat dacht je van een filmavond? Bedenk van tevoren welke film jullie gaan kijken. Zo voorkom je dat jullie tijdens de filmavond urenlang discussiëren over welke film er gekeken zal worden. Om de filmavond compleet te maken kunnen jullie een thema qua kleding aanhouden. Het thema kan bijvoorbeeld pyjama, onesie of een thema van de film zijn. Weten jullie echt niet welke film jullie moeten gaan kijken? Dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de shuffle knop van Netflix. Er wordt dan een willekeurige film afgespeeld. Vergeet niet lekkere snacks in te kopen voor bij de film, zoals popcorn en chips.

Naast deze activiteiten zijn er nog andere leuke dingen te doen. Wat dacht je van samen koken, wandelen of buiten sporten? Vergeet niet van tevoren jezelf te testen. Zo weet je zeker dat je niemand ziek maakt.