AMSTERDAM - U bent accountant, marketingmanager, projectleider of cameravrouw, maar eigenlijk… staat u liever voor de klas. Goed nieuws: Amsterdam smacht naar u. Er wordt een groot tekort aan leraren verwacht, dus kom maar op.

Het Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam organiseert samen met Het Schoolbureau een informatiebijeenkomst op 30 mei en 1 juni 2017 over hoe u  leraar wordt. In de komende jaren verwacht Amsterdam een groot tekort aan leraren in zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Waarom zou u?

Waarom zou u leraar worden? Beter: waarom zou u niet?

  • Amsterdam telt meer dan 300 scholen met een eigen niveau en identiteit. Er past altijd wel eentje bij uw talent en uw visie op onderwijs.
  • Geen dag is hetzelfde.
  • Misschien verdient u geen wereldsalaris, maar als leraar speelt u een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. De jeugd heeft de toekomst, zo draagt u bij aan een betere wereld, u voelt zich (hopelijk) nuttig en tevreden.
  • Leraar zijn is hard werken, maar kinderen houden u jong en bij de les. Kort door de bocht: jonge kinderen zijn leergierig en enthousiast, oudere kinderen steken hun mening niet onder stoelen en banken en stellen veel vragen. Kies wat bij u past.
  • Als u wilt, kunt u het leraar zijn combineren met andere activiteiten binnen of buiten het onderwijs, zoals met een studie, ondernemerschap of een andere deeltijdbaan.

Laat u informeren

Opleiding met baangarantie, speciale mogelijkheden voor zij-instromers, verbreding van loopbaanperspectieven en extra begeleiding van startende leraren: als u leraar wilt worden, zijn er heel veel mogelijkheden.

  • Op 30 mei is er van 14.00 tot 16.00 uur een  bijeenkomst over lesgeven in het primair onderwijs. Locatie: UWV op Delflandlaan 3-5 te Amsterdam.
  • Op 1 juni is er van 14.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst over lesgeven in het voortgezet onderwijs. Locatie: UWV op Delflandlaan 3-5 te Amsterdam.

Aanmelden en meer weten?

Zie:www.schoolbureau.nl

Zie:www.amsterdam.nl/leraar