AMSTERDAM - Leerlingen van het Bredero Beroepscollege hebben een bedrag van 1000 euro opgehaald voor VluchtelingenWerk. De leerlingen organiseerden op hun school de Bredero Fair - een festivaldag - waarmee specifiek het project Eigen-Wijs van VluchtelingenWerk gesteund werd. Directeur-bestuurder Klaas van Gelder en projectleider Lietje Kool van VluchtelingenWerk Midden-Nederland hebben afgelopen donderdag de cheque in ontvangst mogen nemen.

De Bredero Fair is een festivaldag op school geweest voor en door leerlingen, waarbij ze tevens een goed doel wilden ondersteunen. De leerlingen hebben daarvoor allerlei zelfgemaakte producten verkocht en activiteiten georganiseerd waarmee geld opgehaald kon worden. De leerlingen konden op deze manier gelijk hun ondernemende en creatieve vaardigheden in de praktijk toepassen. Een project als Eigen-Wijs lag dicht bij hun belevingswereld omdat vanuit dit project ook allerlei activiteiten worden georganiseerd voor hun leeftijdsgenoten in de vluchtelingenopvang. De leerlingen zijn ontzettend trots dat ze dit mooie bedrag hebben opgehaald voor hun goede doel. Na een presentatie van twee leerlingen over wat ze in de projectweek voorgaan aan de Fair geleerd hebben, werd de cheque samen met de schooldirecteur overhandigd aan directeur-bestuurder Klaas van Gelder en projectleider Lietje Kool van VluchtelingenWerk Midden-Nederland.

Directeur-bestuurder Klaas van Gelder was erg onder de indruk van het opgehaalde bedrag. "Wij zijn zeer verheugd dat de leerlingen van het Bredero Beroepscollege zo'n mooi bedrag hebben opgehaald. Wij willen de leerlingen dan ook enorm bedanken voor hun inzet voor de vluchtelingenkinderen. Het bedrag gaan wij besteden aan twee regionale concerten die wij samen met het VU studentenorkest uit Amsterdam gaan organiseren. Vluchtelingenkinderen uit Den Helder en Dronten gaan tijdens deze concerten stukken uit de nieuwe muziekproductie 'Broer' ten gehore brengen. Deze muziekproductie is speciaal gemaakt voor vluchtelingenkinderen. De concerten worden in mei dit jaar gehouden." Kortom, project Eigen-Wijs helpt kinderen en jongeren in Nederlandse centrale opvanglocaties hun zelfvertrouwen te vergroten en grip te krijgen op hun onzekere leven.