AMSTERDAM - Vrijdag 17 maart organiseert WASTED samen met stadsdeel Noord een opschoonactie in Elzenhagen en de buurten rondom Buikslotermeerplein voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag op 25 maart. Aan deze opschoonactie doen leerlingen van de Bredero Mavo en buurtbewoners mee. De ondernemers in de buurt staan positief tegenover dit project. Want een schone buurt wil toch iedereen?

Lesprogramma over zwerfafval

De opruimactie in de buurt is onderdeel van een lesprogramma over zwerfafval. Voordat de leerlingen van de Bredero Mavo de straat op gaan om op te ruimen krijgen ze twee lessen aangeboden. De eerste les van dit programma is van WASTED en heeft als doel om leerlingen bewust te maken van de problemen rondom plastic afval. Leerlingen inventariseren het plastic dat zij dagelijks gebruiken en hieruit wordt duidelijk hoe de maatschappij omgeven is door plastic en wat de gevolgen zijn als dit op straat beland. De tweede les wordt gegeven door Coos Langkemper van het Project Noord Netjes, een project van stadsdeel Noord. Haar les gaat vooral over wat de gevolgen zijn voor mens en dier als mensen zomaar eten op straat gooien.

Buurtbewoners van harte welkom

Alle buurtbewoners zijn van harte welkom om aan te sluiten en samen met de leerlingen van de Bredero Mavo de buurt schoon te maken. Want samen de buurt opruimen is effectief en bovendien ook nog is gezellig. Samen werken we naar een doel waar iedereen van profiteert, namelijk een schone buurt! En dit is niet het enige. Voor het team dat aan het einde van de actie de meeste volle zakken heeft verzameld ligt er een prijs te wachten!

Wat: zwerfafval opruimen in de buurt 
Wanneer: vrijdag 17 maart 2017
Tijd: van 11.00 tot 12.00 uur 
Startlocatie: Bredero Mavo, Gare du Nord 5, 1022 LD Amsterdam