AMSTERDAM - Op 25 maart 2017 is de Landelijke Opschoondag. In heel Nederland komen bewoners en andere vrijwilligers in actie om hun omgeving schoner te maken, bijvoorbeeld met een zwerfvuilprikactie. Ook stadsdeel Nieuw-West doet net als vorig jaar weer volop mee met deze landelijke actie.

Het stadsdeel nodigt u van harte uit om op 25 maart een zwerfvuilprikactie te organiseren.

Materiaal en publiciteit

Als u zich aanmeldt vóór 9 maart 2017, dan helpt de gemeente u met materiaal en publiciteit. Als u wilt, kunt u ook meedoen met een actie op een andere datum in de week van 20 tot en met 26 maart.

Meldt u zich na 9 maart aan, dan kan het lastig worden op tijd voor publiciteit en materiaal te zorgen.

Wat gaat er gebeuren?

Het stadsdeel zelf organiseert een aantal zwerfvuilacties. Het kantoorpersoneel gaat op donderdag 23 maart zwerfvuil prikken en in een paar buurten organiseert het stadsdeel gezamenlijke acties met scholen en buurthuiskamers. Stadsdeelbestuurders doen ook mee. Hopelijk vindt u het leuk om ook iets te organiseren, bijvoorbeeld samen met uw buren.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een formulier in te vullen op de website van de gemeente: www.amsterdam.nl/opschoondag. Het stadsdeel neemt contact met u op om afspraken te maken over wat u voor uw actie nodig heeft en hoe het stadsdeel u de materialen bezorgt. U kunt zich ook telefonisch opgeven door te bellen met de heer Gabriel van Leeuwen, 06 1388 7932.

Publiciteit

Van uw actie wordt een A-3 kleurenposter op maat gemaakt met daarop de datum, tijd en locatie. Wij bezorgen u deze poster.

Vergoeding onkosten

Voor alle deelnemers aan de actie is een vergoeding tot € 2,- per deelnemer mogelijk voor koffie, thee, koek of iets dergelijks.