AMSTERDAM - ”Nu de stoep een tijdje in gebruik is, zien we dat deze door het vele laden en lossen sterker is ‘ingeklonken’. Dat is vooral bij de bomen het geval. Dat heeft te maken met de boomkorven die hier zitten om de boomwortels te geleiden. Het straatwerk gaan we herstellen, want het voldoet niet aan onze kwaliteitseisen. Daarna kan het weer jaren mee”, vertelt Richard.

Wat ziet de buurt er van? Richard: “We pakken de stoep stukje bij beetje aan in ongeveer een kwart van de hele Ferdinand Bol. Je ziet aan beide zijden van de straat steeds alleen een bouwplaats van zo’n 10 meter breed. In de ochtend zetten we een stukje deel stoep af met lage bouwhekken. Daarna herstelt de aannemer het straatwerk. En eind van elke dag is de straat weer dicht en zijn de hekken weg”.

De aannemer werkt tussen de Albert Cuypstraat en de Ceintuurbaan. Tijdens het werk kan iedereen langs het werk lopen en blijven de winkels en woningen bereikbaar. Wel moeten we af en toe een dwarsstraat korte tijd afsluiten. De aannemer werkt dagelijks tussen 07.00 en 16.00 uur. Bouwmateriaal wordt tijdelijk opgeslagen in de zijstraten.

Richard: “Vervelend natuurlijk dat dit herstelwerk moet gebeuren. Maar door de manier waarop we deze laatste loodjes doen, is de hinder beperkt. De werkzaamheden duren ongeveer 5 weken, mede afhankelijk van het weer. Ik verheug me erop dat we 20 januari samen met de buurt het openingsfeest kunnen vieren dat in afgelopen oktober was gepland. Die zaterdag is hier ook de open dag van de Noord/Zuidlijn. We hebben alle reden voor een feestje.”