AMSTERDAM - Aan de vooravond van Wereldkankerdag presenteert KWF Kankerbestrijding Toneelgroep Amsterdam als nieuwe ambassadeur. Een toepasselijke dag om het gezelschap welkom te heten als ‘Vriend van KWF’. Ze biedt een podium aan om de kankerbestrijding door KWF te ondersteunen.

Adjunct directeur van Toneelgroep Amsterdam Wouter van Ransbeek: `Toneelgroep Amsterdam brengt theater op het scherpst van de snede, over leven en dood, over liefde en vergankelijkheid, over dat wat je niet wilt zien, over wat je afstoot en waartoe je je aangetrokken voelt. Die gevoelens en emoties spelen zich bij ons af in de veilige omgeving van het theater. Maar wij willen er als gezelschap ook zijn voor iedereen die in een onveilige omgeving met deze impactvolle emoties geconfronteerd worden.`

Manager Corporate Affairs van KWF Kankerbestrijding Sigrid Attema: ‘Wereldkankerdag staat in het teken van aandacht voor mensen die kanker hebben (gehad), en hun naasten. Toneelgroep Amsterdam doet dat op haar eigen manier door een toneel te bieden aan ons ideaal: de dag bereiken waarop niemand meer sterft aan kanker. We zijn dan ook verheugd dat we haar vanaf heden ‘Vriend van KWF’ mogen noemen.’

Verbinding maken met het brede publiek 

De kern van TA is een acteursensemble van wereldfaam, geleid door toonaangevende regisseurs. Om de dagelijkse bespeling van podia over de hele wereld mogelijk te maken worden ze bijgestaan door een gedreven en veelzijdig team van technici, productieleiders, dramaturgen, theaterdocenten en ondersteunend personeel. Bij al deze vakmensen staat verbinding maken met het brede publiek centraal. Iets dat Toneelgroep Amsterdam en KWF gemeen hebben en de basis is voor deze bijzondere samenwerking.

Naast TA zijn vijf anderen ook ambassadeur van KWF: Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, SBS-presentatrice Mirella van Markus, programmamaker en journaliste Fidan Ekiz, DJ en acteur Ruud Feltkamp en radio- en tv presentator Roelof Hemmen. Samen met hen zet KWF zich in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.