AMSTERDAM - Omdat er onduidelijkheden bestaan in de Corona compensatieregeling dienen vele kunstenaars bezwaar te maken dat zij er buiten vallen en ook hun doelgroep en code hulp nodig heeft en moeten zij dit aankaarten bij het Ministerie van Economische zaken en Klimaat. Men moet in de klacht ook een toelichting geven.


Haral Schole een bekende Amsterdamse kunstenaar, kunstinitiatiefnemer en al jaren curator van de werken aan de wand van de sociëteit van kunstenaarsvereniging Arti et Amictiae -dat al ruim 120 jaar bestaat, en waar alles stilligt- schreef in zijn toevoeging/bezwaar, ontbrekende code bij het signaal aan de Overheid:

"Schrijvers en overige scheppende kunsten zijn ZZP'ers ( beeldend kunstenaars ) met een eigen werkplaats, waarvan de huur, energie, verzekeringen, doorloopt. Exposities zijn afgezegd of voor minstens zes maanden opgeschoven. De vaste lasten lopen door. De basis van het cultuurbeleid zijn de makers. Laat die in tact of wees dan eerlijk en zeg publiekelijk als politicus of beleidsmaker: eindelijk, dit is de kans om van de kunst, de luis in de pels af te komen."

Vele kunstenaars en kunstliefhebbers in Amsterdam en Nederland staan achter zijn verzoek.

Foto: werk Harald Schole in het Amsterdamse Westerpark