AMSTERDAM - Mobiele telefoons zitten tegenwoordig vol met de mooiste technologische snufjes. We worden als consument verleid om hierin mee te gaan. Maar kunnen we onze huidige smartphone niet wat langer gebruiken en dus duurzamer leven (én honderden euro’s besparen)? Wij gingen langs bij ThePhoneLab aan de Marnixstraat in Amsterdam en vroegen specialist Tijmen om tips om langer met je smartphone te doen.

Voorkomen en onderhouden
Het lijkt een eenvoudige oplossing, maar vaak wordt ervaren dat deze tip niet altijd wordt toegepast. Het beschermen van je toestel is een van de gemakkelijkste opties om langer met je telefoon te kunnen doen. Voorkomen is immers ook beter dan genezen.

Je kunt schade aan jouw toestel vaak voorkomen door het gebruik van een screenprotector en hoesje. Hierdoor is jouw toestel beter beschermd tegen een stootje en zullen er minder snel krassen of barsten in het beeldscherm of op de achterkant van jouw toestel komen.

Het onderhouden kan je makkelijk zelf. Veel smartphones hebben tegenwoordig een goed updatebeleid en daarmee kunnen de telefoons steeds langer mee gaan en soms zelfs langer mee gaan dan bijvoorbeeld veel duurdere nieuwe toestellen. Doe dus vooral de updates van je besturingssysteem en apps en wacht daar niet te lang mee. Daar wordt je toestel juist langzamer van.

Daarnaast doe je er goed aan om af en toe eens door je apps te lopen. Heb je die ene app nog omdat je een keer op vakantie een elektrische step wilde huren? Waarschijnlijk wel! De kans dat je hem op korte termijn weer gebruikt is klein. Kijk daarom kritisch naar alle apps die op je toestel staan en verwijder diegene die je niet of nauwelijks gebruikt. Ze nemen niet alleen ruimte in maar het kan ook de processorkracht en batterijduur negatief beïnvloeden. Op die manier kun je je mobiel ook weer langer gebruiken.

Repareren in plaats van vervangen
Als je een defect toestel hebt hoef je deze niet meteen te vervangen voor een nieuw toestel. Veel mensen weten niet dat je met een relatief goedkope reparatie je toestel weer zo goed als nieuw meekrijgt. De gedachte is steeds vaker dat het aanschaffen van een nieuwe telefoon gemakkelijker en sneller is dan het laten repareren van je oude toestel. Gelukkig is dat verleden tijd met de komst van reparatiebedrijven, zoals ThePhoneLab. Bij ThePhoneLab sta je bij veel voorkomende reparaties, zoals een schermreparatie of het vervangen van je batterij, binnen 30 minuten weer buiten.

Ook de gedachte dat aan een telefoon reparatie altijd een hoog prijskaartje hangt is verleden tijd. Een gebroken en gebarsten scherm kun je bij een reparatiebedrijf als ThePhoneLab laten vervangen. De prijs hiervoor is afhankelijk van het toestel maar komt gemiddeld uit op zo’n € 175,-. Ook een nieuwe batterij doet wonderen. Gemiddeld ben je hier zo’n € 50.- voor kwijt en voelt je telefoon echt weer als nieuw aan. Hij gaat niet alleen langer mee (zonder op te laden) maar wordt ook weer veel sneller.

ThePhoneLab Amsterdam

Bij ThePhoneLab weten ze alles over smartphones en tablets. Van hardware tot software, en van reparatie tot protectie en preventie. ThePhoneLab-specialisten vinden het een feest om de nieuwste technieken en toestellen te leren kennen en deze volledig te doorgronden. Zo blijven ze leren en hebben ze inmiddels samen een enorme dosis expertise opgebouwd. Ze gaan geen enkel probleem uit de weg en beginnen even fluitend aan een schermreparatie als aan een complexe reparatie van een moederbord.

Daarbij hanteert ThePhoneLab 5 beloftes waar jij, als klant, hun altijd aan mag houden. Zo sta je bij veel voorkomende reparaties binnen 30 minuten weer buiten, bieden zij de compatible iPhone schermen altijd aan voor de laagste prijs, ontvang je levenslange garantie op de werking van het vervangen onderdeel, maakt ThePhoneLab het op basis van No cure, no pay en ben je zeker van je data! Weten wat deze beloftes voor jou inhouden? Lees hier verder.