AMSTERDAM - De laatste fase van het werk aan de Klaprozenweg is begonnen. De Klaprozenweg wordt aangesloten op de kruising Mosplein – Johan van Hasseltweg. Deze kruising is daarom van woensdag 14 juni, 19.00 uur tot maandag 19 juni, 05.00 uur volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het OV kan er wél langs.

Het verkeer wordt omgeleid. De parkeergarage van het winkelcentrum Mosveld is gewoon bereikbaar via de Johan van Hasseltweg.

Kamperfoelieweg: afsluitingen van 19 juni tot eind 2017

De Kamperfoelieweg is vanaf 19 juni afgesloten tussen de Papaverweg en Ribesstraat. De werkzaamheden aan de westzijde van de Kamperfoelieweg duren naar verwachting tot half oktober. De werkzaamheden aan de oostzijde zijn naar verwachting eind 2017 gereed.

Haltes tijdelijk vervallen

Vanaf 19 juni vervallen de bushaltes Mosplein, Sneeuwbalstraat en Pinksterbloemstraat. GVB bussen 34 en 35 stoppen hierdoor op de haltes Papaverweg en op de haltes voor de kruising met de Floraweg. Zodra de werkzaamheden aan de westzijde van de Kamperfoelieweg zijn afgerond gaan de bussen weer over de Kamperfoelieweg.

Waarom de herinrichting?

Het werk aan de Klaprozenweg is de laatste fase ingegaan. De Klaprozenweg is een belangrijke verkeersader door Amsterdam-Noord. De weg verbindt Tuindorp Oostzaan en het NDSM-terrein met de Van der Pekbuurt en de Bloemenbuurt. Om deze delen van Noord ook in de toekomst goed bereikbaar te houden richt de gemeente de Klaprozenweg opnieuw in. In het midden van de weg komt een busbaan waarmee er een mooie OV-verbinding met Zaanstad bij komt.

Meer weten?

Kijk op www.amsterdam.nl/klaprozenweg