AMSTERDAM - Voor veel bedrijven zijn er spannende tijden aangebroken. Ze hebben veelal een grote klap gekregen door de afgelopen pandemie en ervaren nu ook de nodige problemen door de inflatie in Europa. Hierdoor is het vooral voor engineers in West-Europa pittig om de kosten zo laag mogelijk te houden. Hier komt ook nog eens bij kijken dat er steeds meer concurrentie is op Europese schaal. Het is dus niet alleen noodzaak om de kosten zo laag mogelijk te houden en zo een goede concurrentiepositie in te nemen, maar ook om altijd de beste kwaliteit te leveren. Kosten besparen met engineering is noodzakelijk anno 2022 en zeker met het oog op 2023. Maar hoe doe je dit zonder in te leveren op kwaliteit?

Solidworks tekenaar inhuren

Juist in deze tijd lijkt het misschien minder aantrekkelijk om extra externe krachten in te huren. Toch kan een Solidworks tekenaar inhuren een slim idee zijn om op de lange termijn kosten te besparen. Een dergelijke tekenaar beschikt namelijk over enorm veel kwaliteiten. Met een fantastische technische achtergrond weet deze tekenaar de beste oplossingen te bedenken bij het ontwerpen van nieuwe machines, constructies en installaties. SolidWorks is één van de meest bekende programma’s die hierbij worden gebruikt.

Toch is dit programma niet al te eenvoudig in gebruik. Handig om dan ook een specialist in te schakelen die dit dan doen. Een Solidworks tekenaar weet precies hoe hij met dit programma om moet gaan. Hierdoor is het bedrijf in staat om eenvoudig en snel meerdere ontwerpen te maken met behulp van deze tekenaar.

Groot voordeel van SolidWorks is dat de tekenaar direct rekening kan houden met de Nederlandse richtlijnen. Zo weet je zeker dat de constructie voldoet aan alle eisen en er geen onnodige ontwerpfouten worden gemaakt. Het programma kan ook worden gebruikt bij het maken van sterkteberekeningen. Op de lange termijn bespaar je hier veel geld, tijd en moeite mee.

Minder technici

Op de arbeidsmarkt zien we een steeds groter tekort aan technisch gekwalificeerd personeel. Hierdoor is het noodzakelijk geworden om meer werk met minder mensen te doen. Dit terwijl de specifieke klantwensen ook met het jaar toe lijken te nemen. Daarom is het dan ook belangrijker dan ooit dat er op grotere schaal gedigitaliseerd wordt. Eventueel met behulp van slimme programma’s of externe talenten met een technische achtergrond.

Op die manier kan de ontwikkeling en productie meer uit handen worden gegeven en is hier minder mankracht voor nodig. Minder technici betekent uiteraard ook dat de bedrijfskosten lager gehouden kunnen worden. Een bedrijf als Devoteq kan hier goed bij helpen.

Toch heeft een dergelijke digitaliseringsstrategie ook nadelen. Naast dat er minder technici zijn, is er immers ook meer vraag naar op maat gemaakte machines en andere producten. Daarom is het belangrijk dat werkprocessen niet alleen zo veel mogelijk geautomatiseerd worden, maar ook dat er mogelijkheid is tot het ontwerpen van maatwerkoplossingen.