AMSTERDAM - Op vrijdag 19 mei zijn aan de Hullenbergweg in Zuidoost Brouwerij Kleiburg en Greennest Park geopend. Brouwerij Kleiburg is de brouwerij van het Kleiklooster waar duurzaam en milieuvriendelijk wordt gebrouwen. In het Greennest Park kunt u lichtgevende bomen en het eerste mobiele voedselbos van Nederland bewonderen.

Brouwerij Kleiburg is een duurzame plek voor gastvrijheid en spiritualiteit. Met de brouwerij wil het Kleiklooster op een sociale manier de kloosterwaarden verspreiden. Waar mogelijk wordt gewerkt met lokale grondstoffen en de brouwerij kan deels draaien op groene energie. Nieuwsgierig geworden naar het bier en wilt u weten of u de kloosterwaarden hierin terug proeft ? In het naastgelegen proeflokaal De Proefzaak kunt u de verschillende smaken proeven. Met uitzicht op de brouwketels.

Lichtgevende bomen

De brouwerij en het proeflokaal staan midden in het bijzondere Greennest Park. Hier staan 21 grote, lichtgevende bomen. Kunnen bomen licht geven dan? Deze wel! Kom een biertje drinken als de schemer heeft ingezet en bekijk of deze bomen de straatverlichting in de toekomst misschien zelfs wel kunnen vervangen. Wat denkt u?

Pluk uw eigen thee

Wanneer u door het Greennest Park loopt, kunt u niet om het mobiele voedselbos heen: in grote bakken met verschillende lagen gaat een appelboom de hoogte in, staan struiken in de aarde en groeien kruiden en aardbeien in de openingen aan de zijkant. En dat is het leuke van het mobiele voedselbos. U mag hier zelf plukken. Neem heet water mee, pluk wat blaadjes munt en brouw hier uw eigen verse muntthee. Als snack plukt u een aardbei en u neemt een takje tijm mee naar huis om te koken. Greennest Park is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen GreennestBrouwerij Kleiburg en de gemeente Amsterdam.

Ontwikkelingen Zuidoost

De opening is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied Amstel III, waar Brouwerij Kleiburg en Greennest Park zich bevinden. Amstel III transformeert de komende jaren van een gebied waar alleen wordt gewerkt in een levendige stadswijk waarin zowel gewoond als gewerkt wordt. De gemeente richt zich de komende tijd op het selecteren van goede initiatieven die een waardevolle bedrage leveren aan het gebied. Greennest Park en het proeflokaal van brouwerij Kleiburg zijn hier een goed voorbeeld van.