AMSTERDAM - Dat vitaliteit op de werkvloer steeds belangrijker wordt bewijst KLM wel. De luchtmaatschappij is al jaren een bekend gezicht bij de hardloopevenementen van Stichting Sportevenementen Le Champion, maar zetten tijdens het Dam tot Dam Weekend hier een volgende stap in door werknemers de mogelijkheid te geven te wandelen tijdens de Dam tot Dam Wandeltocht op zaterdag 21 september.

KLM en haar werknemers doen al sinds 2004 mee met de Dam tot Damloop. Het eerste jaar met ruim 500 deelnemers en dit jaar met ruim 1.100 lopers, van beveiligingsmedewerkers tot directieleden en ICT'ers. KLM'ers komen zelfs speciaal over uit het buitenland om mee te doen. De afgelopen jaren werd de vraag vanuit de medewerkers naar de Dam tot Dam Wandeltocht steeds groter.

Aangezien KLM zich de laatste jaren steeds meer focust op gezond bewegen en vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan, werd er al snel vanuit de directievleugel groen licht gegeven. Inmiddels staat de teller al op ruim 400 wandelaars. De wandeltocht is ook van Le Champion en biedt keuze uit vier verschillende afstanden: 10, 20, 27 en 42 km, waarbij de langste drie afstanden van een unieke startlocatie genieten, namelijk voor het Koninklijk Paleis op de Dam.

KLM wil graag als voorbeeld dienen op het gebied van vitaliteit op de werkvloer voor andere bedrijven. Le Champion roept daarom ook andere bedrijven op om dit voorbeeld te volgen en massaal mee te wandelen.

Dam tot Dam Weekend
Naast de Dam tot Dam Wandeltocht vinden er in het weekend van 21 en 22 september nog meer evenementen van Le Champion plaats. Op zaterdagavond kun je deelnemen aan de hardloopwedstrijd Damloop by night (5 Engelse Mijl), zondag de Dam tot Dam FietsClassic en het grootste hardloopevenement van Nederland: de Dam tot Damloop (10 Engelse Mijl). Het Dam tot Dam Weekend is met 87.000 deelnemers het meest sportieve weekend van ons land. Combineer eventueel het wandelen met hardlopen of fietsen.

Inschrijven
De algemene inschrijving is geopend t/m 9 september via www.damtotdamwandeltocht.nl. Op de dag zelf inschrijven is niet mogelijk. Deelnemers kunnen kiezen uit de vier afstanden en kunnen zich individueel of als groep inschrijven. Bij inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doneren aan het goede doel: Pink Ribbon.