AMSTERDAM - Op 31 januari was het eindelijk zo ver: de Kinderraad van De Banne is officieel van start gegaan.

Dat gebeurde bij een gezellige en feestelijke bijeenkomst in de theaterzaal van het Huis van de Wijk. Daar onthulden de kinderen van de raad, samen met Saskia Groenewoud van de bestuurscommissie Noord, het Wijkmanifest van de kersverse Kinderraad.

Wijkmanifest

In het kleurrijke Wijkmanifest staan de zaken waar de Kinderraad over gaat meedenken en -praten en waarmee de Kinderraad zelf ook aan de slag gaat: wees aardig voor elkaar, houd de buurt schoon en heel en laten we ervoor zorgen dat kinderen vrij en veilig kunnen spelen in de buurt.

In de Kinderraad zitten leerlingen van IKC Zeven Zeeën, De Driemaster, De Vier Windstreken en De Botteloef, de vier basisscholen in de buurt. Ze legden aan hun publiek in het Huis van de Wijk uit wat ze hebben gedaan tijdens de voorbereiding en gaven presentaties over wat ze van plan zijn: samen voor een schone straat zorgen, schoonmaakacties rondom de school organiseren en daarbij ook leerkrachten en ouders inschakelen, stickers op vuilnisbakken plakken om mensen ertoe aan te zetten, geen troep op straat te gooien. Ze willen graag dat er een speciale hondenuitlaatplek komt zodat de speelplekken hondenpoepvrij blijven en willen met het stadsdeel in gesprek over meer activiteiten voor kinderen in De Banne.

Saskia Groenewoud is blij met de Kinderraad en stak dat niet onder stoelen of banken toen ze de kinderen toesprak: “Ik ben ZO trots op jullie! Ik ben blij dat jullie goede ideeën voor de buurt hebben en daarmee aan de slag gaan. Ik kan jullie niet genoeg bedanken.”

Met de Kinderraad hebben het stadsdeel en de organisatie die in De Banne met kinderen werken er een inspirerende en enthousiaste gesprekspartner bij: kinderen in De Banne praten mee over hun buurt en daarmee is een belangrijke belofte van de Kinderconferentie De Banne van afgelopen jaar ingelost.