AMSTERDAM - Sinds november 2017 doen zo’n 20 kinderen van 8-12 jaar uit het Oostelijk Havengebied mee aan een ontdekkingstocht in de stadsnatuur op de eilanden Sporenburg en Cruquius. Een heel spannend project, onder leiding van Rudy Klaassen. Zelf woont hij op het KNSM-eiland en hij is de organisator van het project NUTS Natuurclubs.

Hoe leer je de natuur op allerlei manier te benutten? Voor bijvoorbeeld het kweken van groenten en eetbare planten? Voor het bouwen van een huis met natuurlijke materialen? Voor het opwekken van duurzame energie?

Avontuurlijke ontdekkingsreis

Op woensdagmiddag kwamen de kinderen naar buurthuis De Eester aan de C. van Eesterenlaan om samen in de omgeving te gaan kijken wat de natuur aan mogelijkheden te bieden heeft.
Ze maakten een dierenschuilplaats. Ze bouwden een wormenhotel. Met koffiedik kweekten ze paddenstoelen. Ze gingen aan de slag met eetbaar hout. Elke week weer een ontzettend leuke, avontuurlijke ontdekkingsreis in de natuur van de stad.

Diploma

Het project is op 14 februari afgesloten met het uitreiken van diploma’s door Rudy Klaassen en Rick Vermin, lid bestuurscommissie stadsdeel Oost.