AMSTERDAM - Vrijdag 1 juni wordt voor de 19e keer het KinderBeestFeest georganiseerd, het jaarlijks besloten feest in ARTIS. Onder begeleiding van 150 politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar ARTIS te brengen voor een onvergetelijke avond. Bootjes van de Reddingsbrigade worden ook ingezet. Wie op deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’.

5000 GASTEN
Ruim 1250 kinderen zijn uitgenodigd door ruim 45 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Ze mogen hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Naar verwachting komen in totaal ruim 5000 gasten. Alle vrijwilligers die meehelpen aan deze feestavond, doen dit belangeloos en in hun vrije tijd. In totaal zijn zo’n 1500 vrijwilligers in touw om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen. Het KinderBeestFeest is van 16.00 tot 23.00 uur. ARTIS sluit haar kassa’s om 17.00 uur voor het reguliere publiek. Om 17.30 uur gaat de poort officieel open voor de gasten van het KinderBeestFeest. Omdat het een besloten feest is, is er dan alleen toegang met een speciaal entreebewijs.

VERKEER
Een aantal straten rondom ARTIS is vrijdagavond 1 juni a.s. tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer, inclusief fietsers. Dit betreft de Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan.
Bezoekers van ARTIS die gebruikmaken van het ARTIS-parkeerterrein, kunnen het parkeerterrein gewoon verlaten.
Er geldt een parkeerverbod tussen 12.00 en 23.00 uur op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan. Dit parkeerverbod betreft alle parkeerplaatsen aan beide zijden van deze wegen.
Tramlijnen 9 en 14 worden omgeleid tussen 16.00 en 23.00 uur.