AMSTERDAM - Van eerste stapjes naar stepje, van fietsje naar fiets. En dan op die grote fiets naar de middelbare school in Amsterdam… Komt goed. Wél kunnen we uw hulp gebruiken bij het afnemen van verkeersexamens van kinderen. U krijgt € 10 per activiteit vergoed.

Heeft u kinderen, dan hoort u uzelf dit vaak zeggen: “Kind, kijk je wel goed uit? Voorzichtig met oversteken! Rood licht? Eerst kijken vóór je oversteekt!” Het blijft tenslotte Amsterdam, hè. En in iedere stad – maar ook in een dorp en op elke weg – is het oppassen geblazen in het verkeer. En nu gaat je kind/neef/nicht/buurjongen/buurmeisje binnenkort naar de middelbare school. Help! Ja, u kunt helpen.

Beoordelen langs de route

In maart tot en met juni 2018 doen leerlingen van groep 7 of 8 van basisscholen in Amsterdam fietsexamen op één van de zes examenparcoursen. De leerlingen fietsen een uitgezette route door de stad en worden bij verschillende controleposten beoordeeld op hun deelname aan het verkeer. Als begeleider van dit project helpt u één of meer dagen samen met ouders op één van de controleposten langs een route. Een examendag duurt van 8.30 uur tot ongeveer 14.00 uur.

Meerijden met een groepje

In mei tot en met juli 2018 fietsen leerlingen uit groep 8 de route naar hun middelbare school. Dit gebeurt in groepjes van vier kinderen onder begeleiding van een ouder, leerkracht of begeleider van Verkeersplein Amsterdam. De route wordt in de klas voorbereid en het fietsen is tussen 9.00 en 12.00 uur. Als begeleider fietst u minimaal één keer met een groepje mee.

Vergoeding en borrel

Verkeersplein Amsterdam vergoedt € 10 per activiteit. Als u meer dan 5 keer meehelpt ontvangt u een extra attentie. Als u een nieuwe begeleider voor Verkeersplein Amsterdam werft, dan ontvangt u € 10 extra. Eind juli 2018 is er een borrel voor alle begeleiders.

Aanmelden als begeleider

Het Praktisch Verkeersexamen vindt plaats op verschillende data en examenroutes in Osdorp, Noord, Watergraafsmeer, Zuid, Zuidoost en Rembrandtpark.

Voor aanmelden en data zie: www.verkeerspleinamsterdam.nl