AMSTERDAM - Postbodes in Amsterdam en Wassenaar krijgen het zwaar voor de kiezen deze week. In deze plaatsen worden namelijk de meeste kerstkaarten bezorgd. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen en marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

Amsterdam en Wassenaar
Naar verwachting vallen er deze maand liefst 3,2 miljoen kerstkaarten in de Amsterdamse brievenbussen. Qua absolute aantallen de koploper als het gaat om de bezorging van het aantal kerstkaarten. In Rotterdam vallen er bijna 2,4 miljoen kerstkaarten in de brievenbussen en in Den Haag 1,7 miljoen kerstkaarten.

In Wassenaar worden er weliswaar flink minder kerstkaarten bezorgd, 210.000. Maar gemeten per gemiddelde inwoner, 8 kerstkaarten per persoon, ligt dat aantal nergens in Nederland hoger.

Ook drukte in het Noorden
Niet alleen in de Randstad is het druk, sterker nog: juist naar de meest noordelijke provincies worden gemiddeld per inwoner de meeste kaarten verstuurd. Drenthe is koploper, gevolgd door Friesland en Groningen. In Limburg hoeven de postbodes het minst te hollen. Daar worden de minste kerstkaarten bezorgd.

Het noorden van Nederland omarmt kerstkaarten, want de provincie Friesland houdt de tweede plek vast en de provincie Groningen stijgt van de vijfde naar de derde plek. Limburg is voor het tweede jaar op rij de provincie waar per inwoner de minste kerstkaarten worden ontvangen. Grootste dalers ten opzichte van een jaar eerder zijn de provincies Zuid-Holland, dat van plek drie naar acht zakt, en Flevoland dat van de vierde naar de zevende plek daalt.

Voor Meer informatie over het onderzoek kunt u kijken op deze site.