AMSTERDAM - Op vrijdag 15 september vindt de vijfde editie van de Keep it clean Day plaats. Door het hele land heen worden leuke opschoonacties georganiseerd om samen de buurt of straat schoon te houden. Ook in Amsterdam kunt u meedoen.

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Om de omgeving schoon te houden, moeten we elkaar soms een handje helpen. Het samen opruimen van zwerfafval is een leuke manier om de buurt schoon te krijgen. Bovendien zorgt dit voor meer saamhorigheid tussen bewoners en ondernemers.

Samen aan de slag

De gemeente Amsterdam roept iedereen die het leuk vindt op om op vrijdag 15 september de bezem te pakken en aan de slag te gaan! Van een uurtje vuilprikken tot een middag vegen; alle acties worden gewaardeerd en dragen een steentje bij aan een schonere leefomgeving. De gemeente Amsterdam faciliteert de schoonmaakacties met materialen zoals handschoenen, bezems, ringen, schepnetten of vuilgrijpers.

Wilt u een actie aanmelden?

Ga naar het aanmeldformulier van het stadsdeel waar u een actie wilt organiseren. Geef in de toelichting aan met hoeveel mensen u de actie organiseert, waar u de actie gaat doen en welke materialen u nodig heeft. Mocht u mee willen doen met een groep dan kunt u dit ook aangeven. Wij nemen dan contact met u op.