AMSTERDAM - Op 2 maart a.s. verschijnt de nieuwe roman van auteur Karin Hover. ‘Maggie’s strijd’ is het vervolg op het prachtige ‘Shamrocks en regenbogen’ waarmee Hover in juli 2021 debuteerde en dat enthousiast werd ontvangen.


Nu is er dus een tweede deel en zoals dat vaak gaat wanneer een auteur zich aan een reeks waagt, is ook in dit geval het tweede deel goed zelfstandig te lezen. Sterker nog, het hoofdpersonage uit de debuutroman van Hover, speelt ook in dit nieuwe boek een belangrijke rol, maar verder is het toch een geheel eigen boek, waarmee de auteur zelfs een wat andere weg inslaat. Was ‘Shamrocks en regenbogen’ een onvervalste feelgoodroman, ‘Maggie’s strijd’ kan wellicht eerder geschaard worden in het genre ‘historische familieroman’. Een unieke twist.

Hovers debuut verhaalt over Evi die, na een pijnlijk verbroken relatie, het geluk vindt in Ierland. Nu, in ‘Maggie’s strijd’, maakt de lezer opnieuw kennis met dit hoofdpersonage, maar duikt de auteur het verleden in door middel van oude notitieboeken die Evi –bij toeval- in handen krijgt. Deze notities zijn van de hand van de Nederlandse Margreet van den Dungen. Een dappere vrouw die een roerig en bewogen leven leidt, te midden van de verschrikkingen van de eerste Wereldoorlog. Toch heeft ‘Maggie’s strijd’ eveneens een duidelijk romantische inslag, want ook Margreet vindt –via een pijnlijke omweg- haar ware liefde in de persoon van de charismatische Sean Fitzpatrick, een vrijheidsstrijder die als een blok voor haar valt. Maar durft zij voor hem te kiezen?

‘Maggie’s strijd’ is een bijzonder knap geconstrueerd verhaal tegen het decor van het roerige leven in Ierland en Engeland omstreeks 1916, met politieke spanningen die allengs verder oplopen, weet Hover uitstekend te construeren tot een fraaie roman met heel veel diepgang. Haar personages zijn zeer aansprekend en weet zij uitstekend te karakteriseren.

In deze historische familieroman beleven we de verschrikkingen van de Ierse strijd en de Paasopstand door de ogen van moedige Margreet. Het verhaal voert de lezer mee langs krachtige vrouwen en Hover ziet kans dit alles zo aansprekend te presenteren dat het voelt alsof de lezer er deelgenoot van is.

De lancering van deze fraaie roman zal in de tweede helft van maart plaatsvinden, maar het boek is vanaf 2 maart a.s. overal verkrijgbaar of te bestellen.

De auteur

In haar jeugd was Karin Hover (1957) al bezig met schrijven. Levensverhalen van mensen fascineren haar. Vooral hoe iemands leven een totaal andere wending kan nemen door een beslissing of een toevallige gebeurtenis. Hover heeft vele jaren voor internationale bedrijven gewerkt.

Boekinformatie

‘Maggie’s strijd’| Boekengilde | ISBN: 978-94-6437-342-4 | ISBN: 978-94-6437-343-1 (e-book)| Paperback, 363 pagina's.