AMSTERDAM - Selfmade woman, Seka Dobric bracht het geheel op eigen kracht tot succesvol zakenvrouw én auteur. Haar aangrijpende relaas deelt zij middels haar biografie Vlucht naar mijn droom met de wereld en terecht; wat een wilskracht en wat een doorzettingsvermogen!


Ze is inmiddels 54 jaar en heeft een bewogen leven geleid. Seka Dobric wordt geboren in een getto in Bosnië, waar ze een onveilige jeugd beleeft. Een onstabiele omgeving en dito gezinsleven. Een leven dat zij op haar 21e ontvlucht. Seka komt in België terecht en weet, puur op wilskracht, in zichzelf investeren en door het grijpen van kansen, een succesvolle carrière in de luchtvaart te bewerkstelligen. In 2008 wordt zij zelfs verkozen tot Miss Belgian Globe.

Het klinkt als een sprookje, maar alles wat Dobric nu heeft, bereikte zij middels een doorzettings-vermogen die zijn weerga niet kent. Nu heeft zij haar bijzondere levensverhaal aan het papier toevertrouwd en is Vlucht naar mijn droom een feit. Een aangrijpend verhaal van een prachtige, krachtige vrouw die met recht een voorbeeld is voor velen.

Haar moeilijke jeugd en recente successen hebben haar warme karakter echter niet aangetast. Dobric is gelukkig getrouwd met Christian Lemable en het stel runt samen het succesvolle bouwbedrijf DL groep; een maatschappelijk betrokken onderneming. Ook van de opbrengsten van haar boek, staat Dobric een deel af. Het geld gaat naar onderzoek naar het chronische vermoeidheidssyndroom CVS, een aandoening waar Dobric zelf ook mee te maken kreeg.

Vlucht naar mijn droom
Het boek bevat het waargebeurde verhaal van een klein en fragiel meisje uit een getto in voormalig Joegoslavië, dat na een familietragedie de wereld van het Westen ontdekt. Dobric ziet haar land uit elkaar vallen en besluit een nog te prille liefde naar België te volgen. Daar investeert ze in zichzelf en grijpt de kansen die haar pad kruisen. Vanuit wilskracht, doorzettingsvermogen en een voortdurende honger naar kennis. Het leven spaart haar niet: een gebroken hart, een stresserende werkomgeving, ziekte, als alleenstaande moeder alles geven voor haar kind. Ze maakte het mee; elke dag opnieuw.

Dan lacht het geluk haar toe. Ze begint aan nieuwe avonturen op relationeel, zakelijk en spiritueel gebied. Inmiddels leidt Dobric, samen met haar man, een succesvol bedrijf en vormen de twee niet alleen een liefdeskoppel maar ook een sterk businessteam. Dobric zoekt steeds de perfectie in de vrouw: slim, capabel, mooi, verzorgd en vriendelijk. Maar ze ontwijkt de confrontatie met haar eigen kwetsbaarheid niet. Omdat ze weet dat dit haar sterker maakt. Ze gaat voortdurend op zoek naar haar betere zelf. Tegen de stroom in, de limiet verleggend. Telkens opnieuw: een stapje verder op haar ontdekkingsreis. Op de tocht die haar bij het ultieme levensgeluk en het inzicht in zichzelf moet brengen. Om te worden wie ze wil zijn.

Vlucht naar mijn droom wordt uitgegeven door Willems uitgevers onder ISNB nummer 978 949 241 9729 en telt 148 pagina’s.