AMSTERDAM - Op 16 maart a.s. wordt de winnaar van de Foam Paul Huf Award van 2017 bekendgemaakt. Foam organiseert jaarlijks deze internationale prijs voor jonge fotografen. De jury van 2017 bestaat uit juryvoorzitter Lucy Conticello (chef fotografie M, Le Magazine du Monde, Frankrijk), Gregory Barker (uitgever, STANLEY/BARKER, Londen), Teju Cole (schrijver, fotograaf en fotografiecriticus The New York Times Magazine, Verenigde Staten), Shi Hantao (research director Shanghai Project, China) en Maddalena Scarzella (galeriemanager Galleria Carla Sozzani, Italië).

Op 15 en 16 maart komt de jury bijeen in Amsterdam waarna een winnaar wordt gekozen uit de ingezonden portfolio’s van een selectie van honderd genomineerden afkomstig uit de hele wereld. De prijs wordt jaarlijks door Foam toegekend aan een internationaal fotografietalent, jonger dan 35 jaar en bestaat uit een geldbedrag van € 20.000,- en een tentoonstelling in Foam.

De Foam Paul Huf Award wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. Er is inmiddels een indrukwekkende lijst van voormalige winnaars. In 2016 koos de jury Daisuke Yokota (Japan) tot winnaar van de tiende Foam Paul Huf Award. Op de avond van de bekendmaking van de winnaar van 2017 wordt zijn tentoonstelling genaamd Matter,  in aanwezigheid van de kunstenaar, geopend door Lucy Conticello (voorzitter Foam Paul Huf Award 2017 en lid van de jury in 2016).