AMSTERDAM - Op maandag 29 mei ontvangt Stomerij SuperNette de jubileumpenning van Amsterdam. De onderscheiding wordt uitgereikt  aan eigenaar Ruud de Groot door locoburgemeester Laurens Ivens tijdens de viering van het 50-jarig bestaan.  

Stomerij SuperNette is in 1967 opgericht door Dolf de Groot. Het bedrijf is gestart aan het Krugerplein en later verhuisd naar de Molukkenstraat. Inmiddels is de stomerij overgenomen door Ruud de Groot, de zoon van de oprichter.

Stomerij SuperNette heeft oog voor ontwikkelingen in de omgeving. In de buurt kunnen zogenoemde Makkies worden verdiend door vrijwilligerswerk te doen, en deze kunnen mensen dan weer uitgeven bij bedrijven in de wijk, zoals bij Stomerij SuperNette. Daarnaast investeert de stomerij sinds 2001 in milieuvriendelijke technieken, zoals goede reinigingsvloeistof, gerecycled koelwater en led-verlichting, en is daarmee in Amsterdam een voortrekker op zijn gebied.

Jubileumpenning De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die 50 jaar (of in een veelvoud van 25 jaar daarboven) bestaan.