AMSTERDAM - Op woensdag 21 december heeft mevrouw Janna van Wagtendonk de Jubileumpenning van de stad Amsterdam ontvangen. Zij kreeg de penning overhandigd door locoburgemeester Eric van der Burg. Mevrouw Van Wagtendonk runt al ruim 50 jaar het café De Kwaker aan het Bellamyplein.

Het bijzondere café vervult niet alleen een buurtfunctie, zoals de meeste Amsterdamse café’s, maar is ook belangrijk voor het culturele en politieke leven in stadsdeel West. Na afloop van de raadsvergaderingen kwamen politici van alle partijen hier nog wat dinken. Doordat alle politieke partijen hier gastvrij werden onthaald zijn hier onderling afspraken gemaakt en coalities gesmeed.

Mevrouw Van Wagtendonk levert daarnaast een grote bijdrage aan het voortbestaan van de oudste toneelgroep van Amsterdam: Theategroep “O”. Via mevrouw Van Wagtendonk zijn de meeste spelers terechtgekomen bij deze toneelgroep, die in 2005 de erepenning van de gemeente Amsterdam heeft ontvangen.

Jubileumpenning De Jubileumpenning is in principe voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die 50 jaar (of in een veelvoud van 25 jaar daarboven) bestaan